Let op:

Vanwege de huidige regulering in Nederland is het momenteel niet legaal om online te gokken. Speel alleen bij een online casino indien u in een ander land woont waar dit wel is toegestaan.

Gokken op Schaatsen

Er kan bij de bekende bookmakers gegokt worden op heel veel sporten, maar voor ons Nederlanders is juist het gokken op schaatsen natuurlijk bijzonder. In geen enkel ander land zit deze sport zo in de genen. En juist omdat we de sport kennen en omdat Nederlanders mondiaal aan de top van het schaatsen staan, geeft een weddenschap op een schaatswedstrijd of een schaatskampioenschap nog net wat extra plezier aan het schaatsen kijken.

Wedden op allround kampioenschappen

Gokken op schaatsen is in de eerste plaats natuurlijk leuk vanwege de uitgebreide schaatskalender. Uiteraard zijn er de bekende allround toernooien, zoals het Nederlands Kampioenschap, het Europees Kampioenschap en het Wereldkampioenschap allround schaatsen. Natuurlijk is het leuk om hier te gokken op het eindklassement, maar ook per afstand zijn interessante weddenschappen mogelijk en zelfs per direct duel tussen twee schaatsers. Want dat Sven Kramer wint op de langere afstanden was in veel gevallen wel te voorspellen natuurlijk, maar veel andere voorspellingen vragen echt om inzicht en kennis. Uw interesse in de schaatssport en de deelnemers kan dus waardevol zijn als u de odds van de bookmakers bestudeert.

Sprint en afstandskampioenschappen

Dankzij de successen van de Nederlandse schaatsers en schaatsvrouwen staan tegenwoordig ook de spintkampioenschappen met de 500 en 1000 meter hoog op de agenda. Ook daar zijn prijzen te verdelen bij het NK, EK en WK Sprint. Het aanbod aan schaatswedstrijden is overigens niet beperkt tot een paar algemene allround en sprintkampioenschappen, want er is ook het langlopende wereldbekerprogramma dat jaarlijks door de Internationale Schaats Unie wordt georganiseerd. Dat ISU World Cup programma omvat meerdere internationale wedstrijden en een wereldbekerfinale, waarbij er per afstand titels zijn te winnen. Los daarvan is er ook nog het NK en WK afstanden. En vanzelfsprekend mogen we de Olympische Winterspelen niet vergeten, voor veel schaatsliefhebbers het vierjaarlijkse hoogtepunt.

Gokken op massastart, groepenachtervolging en shorttrack

Leuk voor de schaatsweddenschappen is dat er spectaculaire disciplines zijn bijgekomen. Waar de 10 kilometer voor heren en de 5 kilometer voor dames, beiden mooi maar soms wat voorspelbaar, uit het programma worden geschrapt, zijn spectaculaire nummers als de massastart en de groepsachtervolging in de plaats gekomen. De schaatssport is daarmee voor mensen die willen gokken op schaatsen boeiender geworden. En vergeet zeker ook shorttrack niet. Hieraan wordt door veel meer landen meegedaan en dat maakt deze spectaculaire vorm van schaatssport erg interessant voor internationale weddenschappen. Dankzij het succes van de Nederlandse shorttrackers en een topper als Sjinkie Knegt zal de belangstelling voor shorttrack weddenschappen alleen maar toenemen.

Gokken op schaatsmarathons

Voor de liefhebbers van een spannende weddenschap moeten we natuurlijk ook het marathon circuit nog noemen. Van ongeveer oktober tot februari worden er zo’n 20 marathonwedstrijden, waaronder een NK Marathon, georganiseerd op de verschillende kunstijsbanen in Nederland. Ook zijn er wedstrijden op natuurijs en in het buitenland. En de Elfstedentocht natuurlijk. Maar of die er komt is ieder jaar weer een schaatsweddenschap op zichzelf.

© Copyright 2018, All Rights Reserved

Deze website is in 2013 met zorg samengesteld om informatie te bieden betreffende online kansspelen.