Let op:

Vanwege de huidige regulering in Nederland is het momenteel niet legaal om online te gokken. Speel alleen bij een online casino indien u in een ander land woont waar dit wel is toegestaan.

Gokken op Darts

U heeft vast wel eens op TV naar de uitbundige sfeer bij een dart toernooi als Lakeside gekeken, of beter nog, zelf in de zaal gezeten. De feestelijke combinatie van sport en gezelligheid is de ideale plek voor een spannende weddenschap. En dat kan gelukkig, want bookmakers hebben alle gelegenheid om te gokken op darts.

De puntentelling van Darts

Gokken op Darts is alleen leuk als u de puntentelling begrijpt. De ronde schijf die het dartbord vormt, is vanuit de centrale roos verdeeld in 20 ‘taartpunten’ of segmenten die samen de volledige cirkel vormen. Ieder segment heeft een verschillende waarde tussen de 1 tot 20 punten. Die punten zijn zo verdeeld dat een segment met een hoge waarde altijd segmenten met een lagere waarde als buren heeft. De 20 ligt bijvoorbeeld tussen de 1 en de 5. Iets minder nauwkeurig werpen wordt dus direct bestraft met een veel lager puntenaantal.

Daarnaast zijn op het bord twee cirkels aanwezig, de double ring aan de buitenkant en de triple ring halverwege. Een worp in die ringen verdubbelt of verdriedubbelt het puntenaantal van de worp. Een worp in de triple 20 betekent 60 punten en een beurt met 3 pijlen in de triple 20 levert 3 x 60 punten op. Dat is de maximale waarde die in één beurt kan worden behaald, vaak begeleid door de bekende kreet ‘one hundred and eighty!!’. Daarnaast is nog de rode bulls eye, de roos, die 50 punten oplevert en de groene ring er omheen, de bull, die 25 punten waard is.

Doel van het spel is nu om in zo weinig mogelijk beurten terug te tellen van de beginstand (meestal 501) naar 0, waarbij de speler met de laatste beurt exact op 0 moet uitkomen. De speler die dit in het minste aantal beurten doet, wint de game of leg. De speler die vervolgens als eerste drie legs wint, wint een set. Meestal wordt een best-of-9-sets match gespeeld, waarbij de eerste speler met 5 sets de winnaar is.

Wedden op dart wedstrijden en dart toernooien

Kortom, darts is een spannende sport die zich prima leent voor spannende weddenschappen. Darts is geen geluksspel maar een behendigheidsspel. Er zijn absolute topspelers als Phil Taylor die fabelachtige scores kunnen halen en bij het plannen van weddenschappen is het interessant om de statistieken van spelers met elkaar te vergelijken en op de hoogte te zijn van hun huidige vorm en recente resultaten. Via de grote bookmakers kunt u op aantrekkelijke dartwedstrijden wedden bij grote dartstoernooien als Lakeside en Ladbrokes World Darts Championship. En natuurlijk maakt de Nederlandse bijdrage het gokken op darts extra leuk. Nadat Raymond van Barneveld al in de jaren 90 de sport groot maakte in Nederland, heeft Nederland veel grote topspelers geleverd, met als absolute topdarter natuurlijk Michael van Gerwen.

© Copyright 2018, All Rights Reserved

Deze website is in 2013 met zorg samengesteld om informatie te bieden betreffende online kansspelen.